inspiracje » pomysły i porady
Cake popsy – pyszne cuda na patyku
Cake pops to inaczej ciastko na patyku, pokryte ozdobną polewą i dekoracjami. Jego bazą mogą być różne ciasta jak np. murzynek, sernik, piernik czy pokruszone herbatniki lub dowolne, ulubione ciasteczka. Ciasto, choć najczęściej formowane jest w kulę, może przybierać najróżniejsze kształty i kolory. Modę na cake popsy rozsławiła amerykańska cukierniczka Angie Dudley, która prowadzi stronę bakarella.com oraz wydała już dwie książki o tych przepysznych cudach na patyku.
Cake popsy podbijają ślubny rynek ponieważ wciąż jeszcze są nowością w naszym kraju, pysznie smakują, przepięknie wyglądają, a ponadto można wykorzystać je na bardzo wiele sposobów, jako np.:
– upominki dla gości weselnych
– winietki z przyłączonymi do nich karteczkami z imieniem i nazwiskiem
– ozdoba na słodkim stole, w barwach i wzorach podkreślających temat przewodni ślubu i wesela
– podziękowania dla najbliższych osób
– ciekawa alternatywa dla tortu weselnego