inspiracje » pomysły i porady

Cake popsy – pyszne cuda na patyku

Cake pops to inaczej ciastko na patyku, pokryte ozdobną polewą i dekoracjami. Jego bazą mogą być różne ciasta jak np. murzynek, sernik, piernik czy pokruszone herbatniki lub dowolne, ulubione ciasteczka. Ciasto, choć najczęściej formowane jest w kulę, może przybierać najróżniejsze kształty i kolory. Modę na cake popsy rozsławiła amerykańska cukierniczka Angie Dudley, która prowadzi stronę bakarella.com oraz wydała już dwie książki o tych przepysznych cudach na patyku.

Cake popsy podbijają ślubny rynek ponieważ wciąż jeszcze są nowością w naszym kraju, pysznie smakują, przepięknie wyglądają, a ponadto można wykorzystać je na bardzo wiele sposobów, jako np.:

– upominki dla gości weselnych

– winietki z przyłączonymi do nich karteczkami z imieniem i nazwiskiem

– ozdoba na słodkim stole, w barwach i wzorach podkreślających temat przewodni ślubu i wesela

– podziękowania dla najbliższych osób

– ciekawa alternatywa dla tortu weselnego

 

Kontakt

email: kontakt@anuznieroz.pl
telefon: 512 20 30 45

Działamy na terenie województwa
mazowieckiego i łódzkiego.

Formularz kontaktowy wypełnij
ankietę
×

Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celu usprawnienia jej działania. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na „×” w prawym górnym rogu tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Szczegóy wykorzystywania plików cookies oraz zasady przetwarzania danych osobowych znajdziesz w naszej polityce prywatności